Przekąski na imprezę - łosoś z awokado
1
kanapki z łososiem
,
kuchnia
,
łosoś przepis
,
łosoś z awokado
,
przekąski na zimno
,
przystawki na imprezę
Uwielbiam wędzonego łososia. A od dwóch miesięcy tworzę wszelkie możliwe warianty, bo pyszna ryba w wielkich kawałach przyjechała do mnie prosto z norweskich zbiorników wodnych. Część zamroziłam i wyjmuję wtedy gdy tylko mam ochotę.
Norweski łosoś różni się nieco od naszego - jest ciemniejszy i mniej słony. Warto spróbować obu i porównać. Mi osobiście mięso z północnej Europy wydaje się również bardziej "zbite". Może zrozumiecie to jako masło maślane, ale to mięso jest bardziej mięsiste :)
Ostatnim hitem jest u mnie przystawka z łososiem i awokado. Do jej wykonania potrzebujemy niewiele:
- kawałek wędzonego łososia
- bagietka
- serek Almette lub podobny
- awokado
Bagietkę przekrawamy w poprzek dzieląc na małe kromeczki. Smarujemy serkiem i układamy na nim kawałki łososia i awokado.
To tyle. Smacznego!!!
Łosoś i awokado to idealne połączenie. Myślę, że i Wy znacie imprezowe przekąski, które uważacie za pyszne i warte polecenia. Przepisy na szybkie i smaczne dania imprezowe poniżej, w komentarzach, są jak najbardziej pożądane :) Co polecacie? Może wykorzystujecie inne produkty do robienia mini-kanapeczek?
prosto z norweskich zbiorników wodnych, mniam, mniam ;)
OdpowiedzUsuńrqqq