Pasta jajeczna "na grubo"

 Pasta jajeczna "na grubo"

Przepis zupełnie prosty, wykonanie bez komplikacji. Danie to zasługa mojego męża. Stworzył on coś co zakwalifikowałabym pomiędzy pastą a sałatką. Składniki są wyraźnie wyodrębnione, nie tworzą jednolitej masy i pomimo tego przysmak nakładany jest na kanapki. Stąd też wzięła się nazwa. Zasmakujcie pasty jajecznej "na grubo".  

Składniki (duża porcja):
- 6 jajek
- 3 gałązki szczypiorku
- malutka cebula
- 2 płaskie łyżki majonezu
- łyżka musztardy
- sól i pieprz

Przygotowanie:
Ugotowane i przestudzone jajka obieramy ze skorupki, kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy posiekany szczypiorek i cebulę. Mieszamy z majonezem i musztardą. Sól i pieprz dosypujemy według gustu.

Chleb razowy, pasta i plastry rzodkiewki to idealne połączenie. Smacznego!

4 komentarze:

  1. mmmm :) Narobiłaś mi apetytu! Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajne zdjęcia i smacznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie domowe pasty właśnie lubię. W domu mama robiła jajko z makrelą wędzoną i ogórkiem kiszonym, też na grubo. :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Dom Na Ciepło , Blogger